Meteen naar de inhoud

Toepassingen van Prolan voor staal

Onderhoud van gevlochten staalkabel is een lastig onderwerp, het is een tijdrovende klus en blijft terugkomen. Als het met de regulieren oliën of vetten gebeurt moet je het periodiek blijven doen om slijtage te voorkomen. Waarom? Omdat oliën en vetten “wegspoelen”.
Als we aan boord van een zeegaand schip rondkijken zijn de kabels bijna altijd geroest. Hier komen de eigenschappen van Prolan zeer goed tot hun recht, Prolan MEDIUM heeft een zeer penetrerende werking en dringt door tot in de kern van de kabel. En laat zich daar ook niet meer “wegspoelen of “wegpersen”. Omdat het ook zout en pekel bestendig is komt het op zee helemaal tot zijn recht.
Maar ook op hijskranen die in het binnenland actief zijn is het smeren van de kabel een tijdrovende klus, dus het gebruik van Prolan levert tijdwinst en dus geld op. Hijskranen die worden gebruikt is de bouw, constructie, overslag, containerterminals enz. hebben en langere levensduur en minder onderhoud nodig. De firma Windtech levert de hijskranen op de windmolens. Deze hijskranen worden gebruikt om onderdelen omhoog en omlaag te hijsen. De weersinvloeden zijn hier zeer groot. Goede conservering is hier van levensbelang.
Vislijnen krijgen het ook behoorlijk te voorduren, grote krachten en zout water, een behandeling met Prolan is dan ook een garantie voor een langere levensduur. Bovendien laat Prolan geen “oliesporen” achter in het water.

Onderstaande 6 test opstellingen zijn langdurig bloot gesteld aan zeewater.

Het resultaat is duidelijk, niets verslaat de natuur…

Pinterest
fb-share-icon